Tzatziki, o specialitate mediteraniană cântărită adesea în calorici înalte și densă în grăsimi, poate fi, de asemenea, preparată vegană, atât de delicioasă, că nu se va putea spune că lipsesc produsele lactate. Sosul cremos de tzatziki vegan poate fi servit și cu totii se vor bucura. Ingredientele simple si ușor de găsit vor aduce în casa ta gustul mediteranean si poate chiar vei face o impresie excelentă la masa de prânz sau cina.

Cu această rețetă de Tzatziki vegan, veți fi plini de încredere și mândri de bucatele pe care le-ați preparat. Începând cu ierburile proaspete folosite pentru a-i da acestui sos un gust proaspăt, acestea vor aduce placere și va va bucura familia. Mergand mai departe, aceasta rețetă este nu numai vegană , ci si complet autentică.

Ce este Tzatziki?

Tzatziki, se poate prepara din iaurt grecesc tradițional sau varianta vegană cu iaurt de cocos, este un sos cremos și rece, perfect pentru salate și carne. Se face frecvent din castraveți marinati , o combinație de ierburi, usturoi și puțin ulei de măsline. Se poate servi ca o garnitură pentru pui, chiar și pe partea laterală a felului principal, sau o specială burrito.

Ingredientele de bază ale sosului tzatziki!

Rețeta obișnuită de tzatziki vegană necesită următoarele ingrediente :

  • 250 gr de iaurt de cocos
  • 250 gr castraveți marinati
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ușor
  • 1 ardei gras
  • 2 frunze de leuștean
  • 1 linguriță de pătrunjel
  • Zeamă de la o jumatate de lamaie
  • O linguriță de sare și piper

Instructiuni pas cu pas pentru a prepara sosul vegan de Tzatziki!

1. Preântărește castraveții

Pentru a face un sos de tzatziki vegan, vei avea nevoie de castraveți înmuiate. Pentru aceasta, se taie castraveții în jumătăți și se așează într-un bol mare. Se adaugă zeama de la o jumatate de lamaie, sarea și se amestecă bine. Lasă castraveții marinati pentru aproximativ o ora.

2. Curățați usturoiul si tăiați verdele

În acest pas, se curata usturoiul si se taie ultimul și pătrunjelul în bucăți mici. Ardeiul se curăță de semințe și se taie în cubulețe.

3. Pregatiti tzatziki-ul

Se face un sos vegan de tzatziki, puneti iaurtul de cocos intr-un bol adânc sau un robot de bucătărie și adaugati castraveții înmuiati, usturoiul, ardeiul, pătrunjelul și leușteanul si se amesteca bine. Se adaugă cele 2 linguri de ulei de măsline și se amestecă. Puneți-l în frigider pentru cel puțin 2 ore.

4. Serviti

Cu câteva ore înainte de servire, scoateți sosul de tzatziki vegan din frigider și amestecați din nou. Acest sos vegan cremos și savuros este pregătit să fie servit. Se pot servi cu chipsuri taranești, burrito, salată mediteraneană și mai ales cu bucata preferata de carne.

Sfaturi pentru a personaliza reteta de tzatziki vegan

  • Dacă ai un simț al particular al gustului și dorintele tale de preparare a alimentelor, reteta de Tzatziki vegan se poate personaliza oricând. Pentru a schimba gustul inclusiv il poti adauga asa cum doresti :
  • Cramă de brânză pentru a adăuga savoare
  • Ulei de susan pentru a adăuga un accent de parfum
  • Mentă proaspeta sau menta uscata pentru a adauga un aspect picant

Dacă dorești să prepari sosul de tzatziki mai crocant sau să aduci un pic de textură, adaugă câteva fulgi de semințe de susan. Asta va oferi sosului un strat și va îmbunătăți si mai mult gustul.

Sosul preparat vegan de tzatziki este unul dintre cele mai bune și autentice variante de preparare a acestei bune și aromate delicatese cu un gust savuros. Rețeta sau poate fi personalizată adăugând alte ingrediente pentru a îmbogăți gustul. Pregătește mâncărurile tale preferate autentice și savuroase cu această rețeta fără carne și cu un gust pe care îl vei absorbi. De la carne, la salate, acest sos de tzatziki vegan iese din biscuiți și oferă o atmosferă aromată, delicioasă. Așadar, încredere, pregătește această rețeta vegană de tzatziki și distrează-te.